Tijdens Pride Amsterdam vorig jaar weigerde een taxichauffeur dragqueen Jennifer Hopelezz in zijn taxi te vervoeren. Dat was voor de Amsterdamse taximarkt, het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) en de gemeente aanleiding om iets te doen tegen discriminatie in die markt.

De verschillende Amsterdamse taxiorganisaties, de gemeente en het discriminatiemeldpunt tekenen een maand vóór Pride 2019 de intentieverklaring ‘discriminatievrije taximarkt’.

Maatregelen

In de verklaring staan 3 maatregelen:

  • De bij Amsterdamse Toegelaten Taxiorganisaties (TTO’s) en andere platforms aangesloten medewerkers spreken hun chauffeurs aan op discriminatie.
  • Bij het signaleren van discriminatie volgen maatregelen, die per bedrijf worden bepaald.
  • Alle taxiorganisaties wijzen één medewerker aan die werkt aan bewustwording onder de collega’s.

Veilig voor iedereen

Jennifer Hopelezz is blij dat de nare gebeurtenis van vorig jaar deze draai heeft gekregen: “Het was helaas geen geïsoleerd incident maar dagelijkse realiteit voor drags, fetisjisten, transgenders en iedereen die opvalt. (…) Ik ben blij dat dit uiteindelijk uitmondt in iets positiefs dat er hopelijk voor zorgt dat taxi’s in Amsterdam veilig zijn voor alle inwoners van deze stad.”

Zoals je zelf behandeld wilt worden

Directeur taxibedrijf TCS Gamis el Bouakali: “(…) Het gaat in feite om het behandelen van mensen zoals je zelf ook behandeld wilt worden. Dat ondertekenen we hier vandaag en die boodschap willen we uitdragen.”

Pride 2019

Van 27 juli tot en met 4 augustus is Pride 2019, het festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt.

 

Taxi utrecht reserveren